De meest gestelde vragen en antwoorden.

Staat jouw vraag er niet bij? Stel dan je vraag en je ontvangt zo snel mogelijk een antwoord.

Snel zoeken

Veel gestelde vragen

Toon alle antwoorden
Verberg alle antwoorden
 • Wat kan ik met NutriCount Online?

  NutriCount Online is een programma waarmee je van recepten, dagmenu’s en weekmenu’s de voedingswaarden kan berekenen. Het programma berekent zowel de energiewaarde als de macro- en micronutriënten.

 • Kan ik in NutriCount veilig patiëntgegevens, zoals patiëntnummer of naam en geboortedatum opslaan?

  Werken in NutriCount is absoluut veilig en je kunt met een gerust hart privacygevoelige gegevens opslaan in het programma.

  Combell, het bedrijf waar de server staat waarop het programma draait, is sinds 2001 in het bezit van een ISO 27001 certificaat. Daarmee is de bescherming van persoonsgegevens in NutriCount Online gegarandeerd.

  Je werkt met een unieke gebruikersnaam en wachtwoord op een beveiligde omgeving. Zolang je zelf je inlogcodes niet doorgeeft, kan niemand anders bij jouw gegevens.

   

  NutriCount werkt met een beveiligde verbinding, een zogenaamde HTTPS-verbinding. HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Dit betekent dat alle data versleuteld via het internet worden verzonden. Mochten de data onderschept worden, dan kunnen de gegevens niet uitgelezen worden. HTTPS wordt ook gebruikt bij betalingstransacties per creditcard of bij internetbankieren.

   

  Het hostingcentrum waar de server staat, waarop de gegevens van NutriCount bewaard worden, is van de firma Combell. Deze firma heeft geavanceerde beveiligingssystemen en het datacenter wordt 24/7 gecontroleerd, onder andere met camerabeveiliging. Het datacenter is uitgerust met UPS (Uninterruptible Power Supply; dus gegarandeerde stroomvoorziening), airconditioning, branddetectie, temperatuurcontrole en andere beveiligingssystemen. De netwerkinfrastructuur is redundant uitgevoerd. Dat betekent dat alles dubbel geïnstalleerd is. Mocht er een systeem uitvallen, dan neemt een ander systeem het over.

 • Is NutriCount Online geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens?

  Nee, daar is het programma niet geregistreerd. De bescherming van persoonsgegevens wordt gegarandeerd door Combell, het bedrijf waar de server staat waarop het programma draait. Dit bedrijf is sinds 2001 in het bezit van een ISO 27001 certificaat.

  De ISO 27001 norm, ontstaan uit de Engelse "Code of Practice for Information Security Management (BS7799), verwijst naar een management systeem speciaal voor informatieveiligheid (Information Security Management System ISMS) en specificeert hoe men security risico's aantoonbaar kan beheersen.De ISO 27001 norm, betreft alle aspecten van informatiebeveiliging. Klik hier voor meer informatie over deze ISO standaard voor informatiebeveiliging.

 • Heeft NutriCount Online een ISO 27001 certificaat?

  Nee, maar Combell, het bedrijf waar de server staat waarop het programma draait, is sinds 2001 in het bezit van een ISO 27001 certificaat. Daarmee is de bescherming van persoonsgegevens in NutriCount Online gegarandeerd.

  De ISO 27001 norm, ontstaan uit de Engelse "Code of Practice for Information Security Management (BS7799), verwijst naar een management systeem speciaal voor informatieveiligheid (Information Security Management System ISMS) en specificeert hoe men security risico's aantoonbaar kan beheersen.De ISO 27001 norm, betreft alle aspecten van informatiebeveiliging. Klik hier voor meer informatie over deze ISO standaard voor informatiebeveiliging.

 • Welke gegevens vormen de basis van het berekeningsprogramma?

  De gegevens van het Nederlandse Voedingsstoffen (NEVO) bestand van het RIVM vormen de basis van berekeningsprogramma.

  Je kunt het basisbestand gemakkelijk zelf uitbreiden door binnen je eigen licentie nieuwe voedingswaardegegevens van producten toe te voegen. Bijvoorbeeld met analyses van eigen receptuur of met voedingswaarden van merkartikelen.

 • Hoe wordt het programma up-to-date gehouden?

  Zodra een nieuwe versie van de NEVO verschijnt, zal NutriCount Online het berekeningsprogramma updaten. Je werkt dus altijd met de laatste versie van de NEVO.

  De door jou ingevoerde gegevens van producten of recepten blijven behouden en kun je aanpassen. Bijvoorbeeld als een fabrikant de samenstelling en dus de voedingswaarde van een product wijzigt.

 • Met welke versie van de NEVO-tabel werkt NutriCount?

  Nutricount werkt altijd met de nieuwste versie, dus op dit moment NEVO-online versie 2016/5.0.

 • Hoe leer ik werken met NutriCount Online?

  Aan de hand van de video’s kun je zien hoe het programma van NutriCount Online werkt. Na aanschaf van een licentie krijg je ook de beschikking over een uitgebreide handleiding.

 • Organiseert Nutricount ook cursussen om te leren werken met het programma?

  Nee, er worden geen cursussen gegeven. Het werken met NutriCount is zo eenvoudig dat er geen cursus voor gevolgd hoeft te worden. Bekijk de korte video’s en zie hoe gemakkelijk NutriCount je met kunt werken.

 • Kan ik NutriCount Online samen met collega’s gebruiken?

  Ja, het is mogelijk om samen met 5 collega’s binnen 1 basislicentie met NutriCount Online te werken.

  Daarvoor moet je wel een of meerdere “extra gebruiker(s)” bij de basislicentie kopen.

  Het voordeel is dat je tegelijkertijd kunt inloggen, elkaars berekeningen kunt inzien en gebruiken. Uiteraard kun je dan ook gebruik maken van de door collega’s ingevoerde uitbreidingen van het databestand.

  Wil je met meer dan 5 collega’s met het programma werken? Neem dan contact met ons op.

 • Ik wil met meer dan 6 personen op 1 licentie werken, kan dat?

  Ja dat kan. Daarvoor hanteren we zelfs staffelkorting. Neem daarvoor contact met ons op via info@nutricount.nl

 • Kan ik NutriCount Online op verschillende computers gebruiken?

  Ja het is mogelijk om op een extra pc of extra laptop binnen 1 basislicentie met NutriCount Online te werken. Het voordeel is dat je vanaf een andere pc of via een andere laptop kunt inloggen, berekeningen kunt inzien en met NutriCount Online kunt werken.

 • Kan ik de gegevens uit NutriCount Online ook koppelen aan een elektronisch patiëntendossier?

  Ja dat kan, van elke berekening kun je een pdf maken. Een pdf kun je als bijlage bij een elektronisch patiëntendossier voegen. Belangrijke tekst in de pdf kun je bijvoorbeeld highlighten of eruit knippen.

 • Hoe lang duurt het na aankoop van NutriCount Online dat ik aan de slag kan?

  Na betaling van de licentie, krijg je binnen 3 werkdagen via een e-mail een licentienummer en een wachtwoord. Hiermee kun je direct met NutriCount Online aan de slag.

  Aan de hand van filmpjes krijg je een indruk hoe je met het programma kunt werken. Verder is er online een uitgebreide gebruikershandleiding  beschikbaar.

 • Wat krijg ik voor 1 basislicentie?

  Met 1 basislicentie kun je 1 jaar lang met NutriCount Online werken.

 • Hoe lang is een licentie geldig?

  De licentie is 1 jaar geldig en gaat in zodra je een licentienummer en wachtwoord van NutriCount Online hebt ontvangen.

  Een verlenging kost € 99,00 (inclusief BTW) per jaar.

 • Ik wil graag bestellen via een overschrijving. Hoe pak ik dat aan?

  Alles kan via de site geregeld worden.

   

  De licentie kan besteld worden door

  • Een bestelaccount aan te maken: http://www.nutricount.nl/bestel/bestelaccount-aanmaken/
  • Vervolgens in te loggen en de bestelling te plaatsen (voor 1 licentie, eventueel meerdere gebruikers).
  • Daarbij in het winkelmandje kiezen voor betaling per overschrijving.
  • De factuur wordt dan naar het opgegeven mailadres verstuurd.
  • Zodra de betaling binnen is, sturen wij de inlogcodes toe.
 • Hebben jullie ook een speciale studentenlicentie?

  Jazeker, een studentenlicentie kost € 30,00. Voor een studentenlicentie hebben we een kopie van je collegekaart nodig. De studentenlicentie is geldig voor 1 jaar. Verlenging is mogelijk door het opnieuw sturen van een kopie van de collegekaart. Na beëindiging van de studie kunnen studenten hun studentenlicentie omzetten in een gewone licentie. Hierbij blijven de ingevoerde berekeningen en gegevens bewaard.

 • Welke systeemvereisten heb ik nodig?

  Je kunt met elke PC en laptop en een internetverbinding werken met NutriCount Online. NutriCount Online is namelijk zoals de naam al zegt een online programma.

  NutriCount Online werkt onder alle gangbare browsers*, met uitzondering van Internet Explorer 6 en 7.

  NutriCount Online is niet beschikbaar voor mobiele telefoons of tabletcomputers.

   

  * Op elke computer met internetverbinding is een browser geïnstalleerd. Een browser heb je nodig om te surfen op het internet, zodat je webpagina’s kunt bekijken

 • Is mijn browser geschikt voor NutriCount Online?

 • Wat doe ik als ik werk met Internet Explorer 6 of 7?

  NutriCount Online werkt onder alle gangbare browsers*, met uitzondering van Internet Explorer 6 en 7. Werk je met Internet Explorer 6 of 7? Dan kun je via het internet een gratis browser installeren en/of upgraden naar de laatste versie, bijvoorbeeld

  Firefox

  Google Chrome

  Internet Explorer

  Opera

  Safari

   

  Het is geen probleem om op je computer meerdere browsers te installeren.

 • Kan ik met NutriCount Online ook werken op mijn smartphone of tabletcomputer?

  Nee, het programma werkt alleen op laptops en pc’s.

 • Ik woon in het buitenland en wil graag met NutriCount Online werken. Kan dat?

  Ja dat kan, stuur ons dan een e-mail. We zullen je dan zo snel mogelijk verder helpen.

 • Wat doe ik als ik mijn wachtwoord kwijt ben?

  Stuur een e-mail aan info@nutricount.nl. Dan krijg je zo snel mogelijk, in ieder geval binnen 2 werkdagen een nieuw wachtwoord.

 • Kan ik mijn wachtwoord zelf veranderen?

  Helaas is het niet mogelijk zelfstandig wachtwoorden te wijzigen. Om de bescherming van persoonsgegevens te garanderen zijn we genoodzaakt een random wachtwoorden toe te kennen.

 • Hoe kan ik mijn licentie beëindigen?

  Met de basislicentie kun je 1 jaar gebruik maken van NutriCount Online. Ongeveer 1 maand voor het einde van het contract sturen we je een e-mail waarin we je de mogelijkheid geven het contract te verlengen. Indien je geen verlening wenst, dien je binnen 10 dagen na ontvangst van de e-mail de overeenkomst schriftelijk of per e-mail op te zeggen.

 • Blijven mijn berekeningen beschikbaar na beëindiging van mijn licentie?

  Je berekeningen blijven bewaard, maar zijn zonder licentie niet toegankelijk. Derden hebben overigens geen toegang tot jouw gegevens.

 • Hoe lang worden de gegevens bewaard en opgeslagen?

  Zo lang jij dat wilt. De continuïteit wordt gewaarborgd met het ISO 9001 kwaliteitslabel dat in het bezit is van Combell, het bedrijf waar de server staat waarop het rekenprogramma draait. Dit kwaliteitslabel maakt objectief aantoonbaar dat deze organisatie aan alle eisen van de norm voldoet en dat het bedrijf in staat is om producten en diensten te leveren volgens de gemaakte afspraken.

  Lees hier meer over het ISO 9001 norm.

 • Kan ik mijn studentenlicentie omzetten naar een basislicentie?

  Na beëindiging van de studie kunnen studenten hun studentenlicentie omzetten in een gewone licentie. Hierbij blijven de ingevoerde berekeningen en gegevens vanuit de studententijd bewaard.

 • Kan ik weer toegang krijgen tot mijn berekening als ik een tijd lang geen licentie heb gehad?

  Ja, na beëindigen van je licentie blijven je berekeningen bewaard, derden hebben geen toegang. Je kunt zelf weer toegang krijgen tot je berekeningen. Je dient wel opnieuw een licentie aan te schaffen. Het is dus voordeliger de licentie door te laten lopen als je verwacht dat je je berekeningen nog wil inzien/gebruiken.

 • Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben?

  Neem dan contact met ons op. Na aankoop kun je tot maximaal 14 dagen na aankoop je bestelling ongedaan maken. De toegang tot het programma vervalt dan direct en het betaalde bedrag wordt zo snel mogelijk teruggestort op je rekening.

 • Wat gebeurt er met mijn gegevens als NutriCount Online wordt opgeheven?

  Mocht dit ooit gebeuren dan zullen we klanten tijdig informeren, zodat zij in staat zijn al hun gegevens in pdf-vorm op te slaan op hun eigen computer.

 • Wat zijn de algemene voorwaarden van NutriCount Online?

  De algemene voorwaarden van NutriCount Online kun je hier lezen.

 
 
 

 

Voordat je bestelt, kun je hier eerst de algemene voorwaarden lezen die horen bij onze levering.

Contactgegevens:

De Meent 31,
3927 GL Renswoude

T 0318-574973

e-mail adres: info@nutricount.nl 

KVK nummer: 30258420

BTW nummer: NL800427105B01

 
 
 
 
 

 

Snel naar het juiste antwoord

Type een zoekterm in en de vragen worden gelijk zichtbaar

Of

Klik op een vraag.