Wat is NutriCount Online?

Voedingswaardeberekeningen

 

 

 

NutriCount Online is een programma om voedingswaarden te berekenen. Het is ontwikkeld voor iedere professional die een uitgebreide analyse van recepten, dagmenu’s of weekmenu’s wil hebben. Diëtisten, voedingskundigen, gewichtsconsulenten, artsen, studenten Voeding en Diëtetiek…. iedereen die inzicht wil hebben in de exacte voedingswaarden van recepten of menu’s kan met NutriCount Online aan de slag. NutriCount Online geeft niet alleen de waarden van energie en macronutriënten weer, maar presenteert ook analyses van alle microvoedingsstoffen.

Uitgebreide database

NutriCount Online werkt met de gegevens van het Nederlandse Voedingsstoffen (NEVO) bestand van het RIVM. Het meest recent beschikbare bestand vormt de database. Dit betekent dat er voedingswaardeanalyses van circa 2.400 voedingsmiddelen zijn opgenomen. Binnen NutriCount Online is dit bestand binnen elke licentie verder aan te vullen met eigen voedingswaardegegevens. Bijvoorbeeld met analyses van eigen receptuur of met voedingswaarden van specifieke merkartikelen.

Online

NutriCount Online werkt zoals de naam al zegt online. Er hoeft dus geen programma voor geïnstalleerd te worden. Het enige wat nodig is, is een gebruikerslicentie. Deze licentie geeft recht op een gebruikersnaam met een inlogcode. Voordeel van online werken is dat het programma altijd up-to-date is en voorzien van de nieuwste beschikbare NEVO-gegevens.

NutriCount Online werkt onder alle gangbare browsers, met uitzondering van Internet Explorer 6 en 7. Heb je deze op je PC geïnstalleerd, dan is het nodig dat je eerst een nieuwere versie of een andere browser installeert. Lees bij de FAQ hoe je dat kunt doen.

Samen op één licentie

Het is mogelijk om samen met collega’s binnen één licentie met het programma te werken. Tegelijkertijd inloggen, elkaars berekeningen zien en gebruiken, het is allemaal mogelijk. Net zoals gebruik maken van de door jouw collega’s ingevoerde uitbreidingen van het bestand.

Direct aan de slag

Na betaling van de licentie en het invullen van gegevens ontvang je zo snel mogelijk (binnen 3 werkdagen) een gebruikersnaam en -inlogcode. Hiermee kun je meteen aan de slag. Het programma wijst  bijna voor zich. En door een uitgebreide online beschikbare gebruikershandleiding en filmpjes over het gebruik, is het leren werken met dit programma een fluitje van een cent.